pühapäev, 10. mai 2015

Aili Vint


17. jaanuaril külastasin Tallinna kunstihoones näitust, kus oli välja toodud kahe kunstniku tööd.Selles osas räägin ainult ühest neist, marinistist Aili Vindist.
Kui rääkida Aili Vindi maalidest näivad need kui välja kui pildid reaalsest elust.Nendes on olemas vägagi detailne reaalsus ja samas ka kübeke fantaasiat, mis merega seostuda võiks.

See maal on täpselt Aili Vindi pilt, see on see mida ta armastab maalida ja siin on näha kõik mida eelnevalt mainisin.See maal tekitab minus tunde, mis viib mind otse sinna randa ujuma ja puhkama.Tormine taevas ei häiri selle mere ilu ja vaikset mässu, mis seal pulbitseb.

Teine maal kujutab endast rahuliku Vaikset Ookeani milles ei ole kübetki halba ega mässu, vaid rahulik loksumine ning kristallselt selge taevas tagapildil, mis annavad merest rahuliku pildi.See maal on esmapilgul nagu pilt,fotograaf mis näib nii selge ja detailne nagu see oleks reaalsus.See ongi mis mulle Aili Vindi loomingu juures kõige rohkem, see detailsus ja pühendumus ühele stiilile, mis annab tulemuseks sellised võrratud maalid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar