neljapäev, 15. mai 2014

Kadrioru Mikkeli muuseum
Enn Kunila kollektsioon
''Kuldaja Värvid''

Enn Kunila kollektsiooni osa oli näitus Eesti 20.sajandi kunstist, mis oli väga huvitav.See näitas, kui kaunis oli ja on Eesti klassikaline kunst ning kuidas värvidega mängiti 20.sajandil.Seda näitust sai nautida,sest maalitud oli ka igapäevaelu ja selle värve ning kontraste,mis olid kohati väga melanhoolilised.

 
See Richard Uutmaa maal millel nimeks oli ''Võrguparndajad'' näitas missugune oli elu rannikul ja kui rutiinne see olla võis.Kontraste on vähe, kuid kasutatud värvidega on hästi kujutatud Eesti rahva elu 20. sajandil, kus kõik tehti kätega.Minu jaoks oli see näituse lemmik maal, mis jättis endast sügavama mulje.



See oli näituse üks kõige huvitavam maal ja ma arvan, et see oli huvitav just värvide kasutuse poolest.Nagu näha ei ole naha maalimiseks kasutades tavalist värvi vaid tumedamat värvi, mis annab kujutatud inimesele tumedama mulje.

Nautisin seda näitust väga, kuid ei kirjutanud kõike infot üles ja seetõttu ei saanud siia rohkem kirjutada, kuid nähes seda näitust sain aru,kui huvitav võib eesti kunst olla.














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar